TIDAL Rising: Alexander Oscar

TIDAL Rising: Alexander Oscar

Med TIDAL Rising er vi altid på jagt efter ny, god musik. Her sætter vi fokus på tidens bedste nye kunstnere og bands, som vi synes fortjener ekstra opmærksomhed. En af dem vi ser frem til at høre mere fra i 2018 er popsangeren Alexander Oscar, der er ude med singlen “Number”.

* * *

Hvem er Alexander Oscar? Kan du præsentere dig selv?

Jeg er 19 år gammel, kommer fra Aarhus, og dedikerer alt min tid og fokus på at jagte min drøm om et liv med musik og store verdensturneer.

Hvornår og hvordan begyndte du at lave musik?

Jeg begyndte at lave musik, da jeg var omkring 11-12 år gammel. Dengang havde jeg ekstremt meget sceneskræk, så jeg sang aldrig for nogen. Ikke engang min mor. Da hele trenden med at lægge covers på YouTube og Facebook kom, gav det mig en mulighed for at dele noget musik med mennesker, uden at jeg behøvede at være i nærheden. Jeg gik i lang tid og overvejede, om jeg skulle smide et cover op af “A Drop in the Ocean” af Ron Pope, som jeg havde filmet på min ødelagte telefon, og da jeg endelig fik det gjort, tog det hele ligeså stille fat. Min sceneskræk forsvandt med tiden, fordi jeg blev “tvunget” til at synge foran andre mennesker i studiet og til små livekoncerter, og nu tænker jeg ikke på andet end at stå på de største scener!

Hvad handler “Number” om?

“Number” handler om et par, der er gået fra hinanden, men er i tvivl om, det er det rigtige at gøre. Sangen beskriver de følelser og frustrationer, der går igennem ens hoved – tanken om hende sammen med en anden, som skal røre hendes krop, og hvor ondt det gør, når man ikke selv kan komme videre, og det virker så let for hende. Som man måske kan høre, er sangen skrevet ud fra egne erfaringer, og det er derfor et meget personligt nummer for mig.

Hvem er dine musikalske helte og inspirationer og hvordan har de inspireret dig?

Ed Sheeran er helt klart en stor inspiration for mig. Det var ham, der fik mig til at ville lære at spille guitar, og den måde han kan sammensætte ord, så de fremkalder en helt bestemt følelse hos lytteren er også en kæmpe inspiration. Gode eksempler er “Give Me Love” og “Happier”, som er to helt fantastiske sange.

Nævn et album, en kunstner, et band eller en koncert, der har betydet noget særligt for dit udtryk?

Den koncert, der har gjort størst indtryk på mig, var John Legend i Sverige sidste år. Han har så meget kontrol når han synger live, og han er så god til at få folk med og være tilstede blandt publikum, så det prøver jeg at tage til mig og bruge på min egen måde.

Hvordan ville du forklare din musik til dine bedsteforældre?

Mine bedsteforældre er ikke de største musikhoveder i verden, så jeg prøver egentlig bare at skære det så meget ud i pap som muligt: jeg laver pop!

Hvad er det bedste eller værste råd du nogensinde har fået? 

Det lyder måske super kliché, men det er at tro på sig selv og sine evner, og ikke lade sig påvirke for meget af andres meninger. Man kan aldrig tilfredsstille alle, så bare man gør hvad man kan for at opnå sine egne mål, skal man nok nå dem.

Hvilket nyt dansk navn ser du selv frem til at høre mere fra?

Jeg glæder mig meget til at høre mere fra Iris Gold, som har en super fed international sound.

Hvordan ser den nærmeste fremtid ud for dig?
Jeg er meget i Stockholm og indspille ny musik, der snart kommer ud, og så flytter jeg til København efter sommeren, for næsten alt jeg laver med min musik foregår der, og alle på mit team er også bosat i København. Det gør bare at jeg kan lave mere musik end jeg gør nu, hvilket jeg ser meget frem til!  Jeg spiller på SPOT Festival til maj, og så er der nogle andre koncerter bekræftet, som jeg ikke må afsløre endnu.

Og her til sidst, hvis din musik var en bil – hvilken og hvorfor?

Uh, den er svær, men hvis jeg skulle lægge al jantelov til side, ville jeg sige en Audi R8, fordi den er overdrevet lækker, og det er min drømmebil, haha.

[fbcomments num="5" width="100%" count="off" countmsg="kommentarer" url="http://read.tidal.com/article/tidal-rising-alexander-oscar"]