TIDAL Rising: AMDI

TIDAL Rising: AMDI

Med TIDAL Rising er vi altid på jagt efter ny, god musik. Her sætter vi fokus på tidens bedste nye kunstnere og bands, som vi synes fortjener ekstra opmærksomhed. En af dem vi ser frem til at høre mere fra i 2018 er Amdi, der er ude med debutsinglen ‘Plads til’ feat. Artigeardit.

* * *

Hvem er Amdi? Kan du præsentere dig selv?

Jamen, jeg er 19 år gammel og opvokset på Nørrebro. Jeg er en type, der elsker at få en masse oplevelser, og det føler jeg, at musikken er med til. Jeg prøver hele tiden at udvikle mig og få det bedste ud af det. Jeg en person, der hviler meget i mig selv, ment på den måde at jeg ikke lader mig påvirke af andre, jeg tror på mig selv, og det synes jeg er det vigtigste ved mig som person. Vær klar til en masse nyt shit til jeres headtop.

Hvornår og hvordan begyndte du at lave musik?

Da jeg var 11 år havde min fætter et hjemmestudio. Jeg prøvede for første gange at ligge noget på det tidspunkt, derefter holdt jeg en laaang pause, indtil jeg var 16 år. Jeg var meget i sådan en ungdomsklub for unge rødder, og nede i kælderen var der et studie – en af medarbejderne, Bjørn, hjalp mig med at lave min første “uofficielle” sang på engelsk, som vi lagde ud på SoundCloud. Derfra kunne jeg mærke, at der var nogle lyttere. Luqman, som er min bror til døden, og jeg tog derefter kontakt til en professionel producer, Seb, oppe ved Bryggen, hvor vi lagde nogle penge for at have en session. Seb kontaktede os tilbage og sagde at han ville sammenarbejde, og siden der har vi bare gjort vores ting og grindet.

Hvad handler “Plads til” om og hvad inspirerede nummeret?

Jeg sad derhjemme på et tidspunkt og nynnede og prøvede at lave nogle idéer, hvor jeg pludselig tænkte på nogle situationer, jeg har haft før i tiden. Situationen var omkring nogle fester drengene holdt og nogle Hellerup-piger, som jeg syntes var malplaceret, hvor jeg derefter fik ideen: “Sig til mig hva du vil med en perker, ikk’ vant til at pull op’ i en mercer” og i andet vers: “Det let at se den her pige ikk’ er herfra’ faret vild, hun vil gerne hjem med mig’. Jeg tog mig af dem haha, og de var meget glade for mig – det er ligesom også handlingen i sangen – nogle fine piger, der er malplaceret hjemme hos en eller anden perker haha, det var et meget sjovt koncept at skrive ud fra, men samtidig ville jeg også gøre sangen intens, da aftenen endte skørt – så vi skabte en fed lyd, og det endte med en rigtig god sang, synes jeg.

Hvordan har det været at samarbejde med Artigeardit?

Ardit er en brormand, vi har kendt hinanden i et lille styk tid nu, og miljøet, som vi er i og er opvokset i, beskriver os også meget godt som personer, hvilket gjorde, at det var super nemt at få lavet en sang sammen. Han er super talentfuld og meget dygtig til at skrive – så at se ham gøre sin ting, er en fornøjelse.

Hvem er dine musikalske helte og inspirationer og hvordan har de inspireret dig?

Først og fremmest er der ingen tvivl om, at 2pac er min helt. Han var en hudløs ærlig person, og jeg føler, at de større magter frygtede hans viden, fordi hans intelligens var hjernedød. Hans sange som “I get around” og “All about you” som han lavede med Outlawz hører jeg rigtig meget – den måde han rapper om kvinder og driver lidt gæk, det synes jeg er total på – 2Pacs musik kan helt klart få mig ind i zonen – må han hvile i fred. Derefter ser jeg op til The Weekend – han er total fed. Man kan høre følelserne, han putter ind i sine sange, især på albummet Trilogy, og siden jeg hørte det, har jeg fucket med ham heavy. Han kan ligge på en ballade, på et rap-nummer, r&b-nummer, rocknummer, osv., osv, og det synes jeg er virkelig sindsygt, det med at skabe en lyd, der passer ind til alle genrer. Det prøver jeg også selv på.

Nævn et album, en kunstner, et band eller en koncert, der har betydet noget særligt for dit udtryk og hvorfor?

J. Coles album Cole World: The sideline story har jeg virkelig lyttet meget til, da J. Cole er den mest hjernedøde new generation artist, der er i dag. Jeg synes hans lyrik minder meget om 2Pacs, da de er så ærlige i deres sange. Så synes jeg også hans sange “Work out” og “In The Morning” er de fedeste, da jeg føler dem og kan relatere til dem. Det giver mig en vibe at lytte til hans musik, og det får mig til at tænkte mig om. Det er virkelig sygt.

Hvordan ville du forklare din musik til dine bedsteforældre?

Min morfar og farfar er desværre gået bort, rest in peace, men jeg ville helt klart forklare det på en komisk måde, min sange er tit omkring det modsatte køn, og jeg tror ikke engang de ville lytte så meget til lyrikken, men bare være stolte af mig, og det jeg har opnået indtil videre. Min familie har altid bakket mig op, og jeg er meget taknemmelig for at have dem bag min ryg.

Hvad er det bedste råd, du nogensinde har fået?

Det bedste råd jeg har fået er fra min kusine, og min big bro Sipan, hvilket er: ‘Vær tro mod dig selv’. Ærligt, man skal være true til sig selv, fordi i sidste ende vil man være alene. Kun dig og dine deeds. Man skal ikke gøre ting, man ikke føler for, lyt til hjernen, lyt til hjertet, vær chill.

Hvilket nyt dansk navn ser du selv frem til at høre mere fra i 2018?

Jeg ser frem til at høre mere fra SunCity, som er min kammerats fætre. De har lavet en sang, der hedder “Loca”, som har en crazy vibe, og jeg tror, at de ku gå hen og blive total varme! Ser ihvertfald frem til det.

Hvordan ser den nærmeste fremtid ud for dig?

Den nærmeste fremtid ser fremragende ud fra mig, jeg bliver student om 4 måneder, og jeg har en masse spændende musik, som jeg gerne vil dele med folket. Jeg vil fortsat bare grinde i studiet og hele tiden blive ved med at udvikle min lyd og blive bedre. DET BLIR CRAY.

Og her til sidst, hvis din musik var en bil/et dyr/en madvare – hvilken og hvorfor?

Ingen af delene. Et F-16 fly. Mit musik er helt flyvende og det flyver forhåbenligt højere og højere hahah – BLESSED!

[fbcomments num="5" width="100%" count="off" countmsg="kommentarer" url="http://read.tidal.com/article/tidal-rising-amdi"]