TIDAL Rising: Clara

TIDAL Rising: Clara

Med TIDAL Rising er vi altid på jagt efter ny, god musik. Her sætter vi fokus på tidens bedste nye kunstnere og bands, som vi synes fortjener ekstra opmærksomhed. En af dem vi ser frem til at høre mere fra i 2018 er Clara, der er ude med singlen “Suffocating”.

* * *

Hvem er Clara. Kan du præsentere dig selv?

Jeg er 17 år, bor i Aarhus og taler flydende aarhusiansk. Mit første arbejde bestod i at byde børn velkommen til Djurssommerland iført et bamsekostume, nu forfølger jeg drømmen om at slå igennem som artist.

Hvornår og hvordan begyndte du at lave musik?

Jeg kunne synge, før jeg kunne gå, og jeg har altid elsket at performe. Min mor har gennem min barndom optaget utallige videoer af mine fem brødre og mig, og når det var en af mine brødre, der fik kameraets opmærksomhed, ville jeg pr. instinkt hoppe ind foran linsen, skubbe dem ud af billedet og begynde at synge. “Følgespottet elsker mig,” råber jeg endda i en af mine mors hjemmevideoer, så trangen til at stå på en scene er ikke ny for mig.

Jeg skrev min første engelsksprogede sang som 13-årig, og kort tid efter stiftede jeg bandet Focal Youth med min storebror. Som 15-årig blev jeg opdaget af Sony Music, og dem har jeg nu haft en udviklingskontrakt med i to år. I den tid har jeg udgivet fem sange, som jeg enten har skrevet selv eller været co-writer på. Jeg lægger meget stolthed i, at jeg udover at være sanger også er sangskriver.

Hvad handler “Suffocating” om?

“Suffocating” handler om at være i et forhold, hvor man føler, man bliver kvalt i forsøget på at blive alt det, man tror den anden gerne vil have.

Hvem er dine musikalske helte og inspirationer og hvordan har de inspireret dig?

Årh, den er svær. Der har været mange forskellige over årene, og lige for tiden er jeg helt “in love” med Jessie J, som jeg synes er vanvittigt sej. Jeg vender altid tilbage til Whitney Houston, som jo bare er helt igennem fantastisk.

Nævn et album, en kunstner, et band eller en koncert, der har betydet noget særligt for dit udtryk?

Rihannas album “Anti” er latterligt godt. Jeg synes dog ikke, at der har været nogle kunstnere eller et bestemt album, der har haft en afgørende rolle for mit udtryk. Jeg laver bare ”Clara-musik” – ikk’ så meget der.

Hvordan ville du forklare din musik til dine bedsteforældre?

Ung musik med attitude og nærvær.

Hvad er det bedste eller værste råd du nogensinde har fået?

Det bedste råd jeg har fået, er at for at være glad, må du give dig selv lov til at være ked af det. For mig betyder det, at det er okay, at man ikke altid er glad. Nogle gange må man acceptere, at man ikke kan forcere glæden og dermed bare få det bedste ud af de dårlige dage.

Hvilket nyt dansk navn ser du selv frem til at høre mere fra?

Jeg lytter ikke til ret meget dansk musik, men jeg synes, der er mange nye spændende projekter. Jeg glæder mig for eksempel til at høre nyt fra FOOL.

Hvordan ser den nærmeste fremtid ud for dig?

Stor, dyr bil og hus med swimmingpool må helt klart være det næste på tjeklisten. Når det er på plads, tænker jeg, jeg har rammerne i orden til at lave en masse mere musik og forhåbentlig spille nogle seje koncerter inden alt for længe.

Og her til sidst, hvis din musik var et dyr – hvilket og hvorfor?

En vaskebjørn. Drilsk, cute og til tider aggressiv og utilregnelig.

[fbcomments num="5" width="100%" count="off" countmsg="kommentarer" url="http://read.tidal.com/article/tidal-rising-claras"]