TIDAL Rising: hugo jr.

TIDAL Rising: hugo jr.

Med TIDAL Rising er vi altid på jagt efter ny, god musik. Her sætter vi fokus på tidens bedste nye kunstnere og bands, som vi synes fortjener ekstra opmærksomhed. En af dem vi ser frem til at høre mere fra i 2017 er den danske popsanger hugo jr, der er aktuel med singlen ‘flmv’.

* * *

Hvem er hugo jr.? Kan du præsentere dig selv?

hugo jr. er 23 år, barn af nattelivet og det der hører til. Piger uden tøj på, høj puls, glasskår og en god portion internet.

Hvornår og hvordan begyndte du at lave musik?

Det er svært at sige præcist hvornår, men jeg har spillet musik, siden jeg var helt lille. Jeg spillede klaver, mest for pigernes skyld, tror jeg. Til gengæld startede jeg hugo jr.-projektet efter en lang rejse i Asien med en af mine bedste venner. Jeg havde været væk fra sociale medier i nogle måneder, lukket helt af for omverdenen og da jeg kom tilbage følte jeg mig virkelig klar i hovedet og inspireret. Det var en enormt dejlig følelse, jeg håber alle oplever en dag.

Hvad handler flmv om?

flmv handler om det folk synes den handler om. For mig handler den mest af alt om en følelse. Den der helt specielle følelse af frihed og det at være ovenpå. Den der følelse når man kan dufte sig selv, frisk ud af badet og ned i en vogn med lædersæder på en kølig sommeraften. Teksten maler selvfølgelig et klart billede af et forhold omkring en pige, man ikke er videre interesseret i og det er også en af mange historier, jeg forbinder med den følelse, sangen beskriver.

Hvem er dine musikalske helte og inspirationer og hvordan har de inspireret dig?

Jeg har lyttet til utallige genrer. Helt fra elektronisk til rap, country og emorock. Jeg er glad for ny musik og man kan selvfølgelig ikke komme uden om navne som Drake, The Weeknd, Travi$ Scott, A$AP Rocky, PARTYNEXTDOOR osv., men jeg tror, hvis jeg virkelig skal fremhæve én, der har inspireret mig inden for de sidste par år, må det være Lil Uzi Vert. Det er absolut ikke alle hans tracks jeg elsker lige meget, men han har sat nye regler for udtryk og stil. I en tid hvor androgynitet er mere på tale end nogensinde før, synes jeg han fører an på den fedeste måde. Jeg håber jeg – ligesom ham – kan være med til at åbne døre for hvordan man kan udtrykke sig og gå klædt.

Nævn et album, en kunstner, et band eller en koncert, der har betydet noget særligt for dit udtryk?

2016, Roskilde Festival, Minds of 99. Det var den mest sindssyge koncert i hele mit liv. Måske var det fordi jeg var torden høj og sammen med gode venner. Men Niels Brandt er helt fantastisk og hans nærvær på scenen var så sindssygt. Det gjorde selvfølgelig heller ikke noget at Hans Phillip kiggede forbi under koncerten, ham er jeg også stor fan af.
Jeg prøver selv at være nærværende på scenen. Jeg synes, det er vigtigt at kunne kigge publikum i øjnene og give dem den følelse jeg føler, når jeg skriver et nummer. Det er den ultimative evne at være i besiddelse af som kunstner.

Hvordan ville du forklare din musik til dine bedsteforældre?

“Musik til når jeg skal ud og sprede kærlighed i byen”… de hører det allerede.

Hvad er det bedste eller værste råd du nogensinde har fået?

‘Slap af’. Det skal man kun, når man er på ferie.

Hvilket nyt dansk navn ser du selv frem til at høre mere fra i 2017?

Farveblind, en elektronisk duo. Jeg synes de er helt vildt spændende, og jeg kunne godt se dem blive det nye, danske navn på den elektroniske scene. Så er der selvfølgelig Emil Kruse. Ham glæder jeg mig altid til. Lige siden jeg stiftede bekendtskab med Emil, da vi var omkring 17 år, har han været en af de dygtigste til det med ord. Det har så sandeligt ikke ændret sig.

Hvordan ser den nærmeste fremtid ud for dig?

Forhåbentlig lys. Det er altid nervepirrende, når man skal ud med et soloprojekt, helt alene og stå der, til skue for alle. Man har arbejdet så længe på noget en selv og ens venner synes er det fedeste i verden og nu skal man vente på alle andres respons. Det kan være hårdt, men også enormt euforiserende.. forhåbentligt bliver udfaldet positivt.

Når du om et år ser tilbage på 2017, hvad håber du så, højdepunktet vil være?

Nu er sommeren overstået, så festivaler bliver forhåbentligt næste år. Jeg håber på at kunne spille en rigtig god koncert i spændende omgivelser, inden året er omme, men ellers har jeg det rigtig fint med, hvis højdepunket bliver den tur til Moskva, jeg lige har haft med mine drenge, hvor vi har lavet video til flmv. Det var fuldstændig vanvittigt. Rusland er et fantastisk land. Det fucker dig op. Både på det du har forestillet dig i hovedet, før du kom afsted og så hovedet efter du har været der. Vodkaen er bedre.

Og her til sidst, hvis din musik var en bil – hvilken og hvorfor?

Hvis min musik var en bil, så var det en Mercedes Benz 220 Coupe, gerne i sort og med AMG. Designet er tidsløst, den er hurtig men ikke alt for flashy og pigerne siger helt sikkert ikke nej til en tur.

LYT TIL FLMV HER

[fbcomments num="5" width="100%" count="off" countmsg="kommentarer" url="http://read.tidal.com/article/tidal-rising-hugo-jr"]