TIDAL Rising: Jeppe Loftager

TIDAL Rising: Jeppe Loftager

Med TIDAL Rising er vi altid på jagt efter ny, god musik. Her sætter vi fokus på tidens bedste nye kunstnere og bands, som vi synes fortjener ekstra opmærksomhed. En af dem vi ser frem til at høre mere fra i 2017 er Jeppe Loftager, der er aktuelle med singlen ‘Kender du Emma?’.

* * *

Hvem er Jeppe Loftager? Kan du præsentere dig selv?

Jeg er 22 år, født og opvokset i Holstebro.

Hvornår og hvordan begyndte du at lave musik?

Begyndte for alvor at lave musik i gymnasiet, da jeg møder min producer og partner Tobias. Vi finder ret hurtigt ud af at vi har samme smag og at vores musikalske kompetencer supplerer hinanden særdeles godt. Vi har været enormt meget i studiet sammen i løbet af de seneste fem år og føler nu, at meget af de vi laver faktisk har potentiale til mere end bare at ligge hjemme i skuffen.

Hvad handler ‘Kender du Emma?’ om?

Den er et lidt anderledes take på den klassiske kærlighedskliché “the one that got away”. Den handler om fascination og længsel og hele teksten bærer præg af at være en forestilling om, hvordan hun måske er.

Hvem er dine musikalske helte og inspirationer og hvordan har de inspireret dig?

Nik & Jay har været soundtrack til min barn- og ungdom. De gør hvad der passer dem. Hvis de vil lave musik til klubben eller festerne, så leverer de hver gang, men de kan også lave mere eftertænksomme ting i et lavere tempo, og stadig formå at hitte med det. Det er virkeligheden dét, jeg er mest inspireret af. Jeg synes, det er befriende, at de ikke lader sig binde op på at lave klubmusik for eksempel. For mig selv handler det mest af alt om at lave en virkelig god sang, så er det sådan set underordnet hvilken genre det er. Og det tror jeg blandt andet de har aktier i.

Nævn et album, en kunstner, et band eller en koncert, der har betydet noget særligt for dit udtryk?

Major Lazer på Tinderbox 2015. De lærte mig at en koncert ikke altid handler om at være bedst på sit instrument, men om at holde en fest. De bekræftede min tilgang til musik, om at det er vigtigere at gøre mennesker glade og levere et soundtrack til andre menneskers liv, i stedet for at begå et stykke kunst.

Hvordan ville du forklare din musik til dine bedsteforældre?

Ville give op ret hurtigt. Ligeså gode melodier som Kandis, men bare uden slips. Måske.

Hvad er det bedste eller værste råd du nogensinde har fået?

“Få dig en uddannelse”. Det er det værste råd, jeg har fået. Jeg passer ikke ind nogle steder, og det er jeg ret glad for. Jeg kan ikke forestille mig, at jeg nogensinde ville få noget godt ud af at tage en uddannelse. Jeg er allerede meget længere fremme end jeg troede, jeg ville være som 22-årig, og det havde jeg hundrede procent sikkert IKKE været, hvis jeg var gået i gang med en uddannelse efter gymnasiet. Jeg tror mere på et godt netværk end et uddannelsesbevis.

Hvilket nyt dansk navn ser du selv frem til at høre mere fra i 2017?

Aksglæde. Jeg skamhørte hans EP i 2016 og jeg ved, at han kommer med nyt nu her, så jeg håber, at han holder niveauet fra sidste år!

Hvordan ser den nærmeste fremtid ud for dig?

Lys ud, håber jeg! Vi er ved at sætte en tour op i maj og juni, så jeg skal ud og hilse på en masse glade mennesker, som forhåbentligt kan synge med på musikken. Ellers, skal jeg i studiet og skrive nogle flere sange. Og så skal jeg nok også lidt ud i virkeligheden og hente noget inspiration – sommeren er jo over os!

Når du om et år ser tilbage på 2017, hvad håber du så, højdepunktet vil være?

Jeg håber, at højdepunktet vil være noget musikrelateret. Måske min første guldplade, måske en festivalkoncert, måske noget helt tredje? Jeg kan godt lide, at det hele er lidt uforudsigeligt, så jeg ser hvad der sker og håber på det bedste.

Og her til sidst, hvis din musik var en en madvare – hvilken og hvorfor?

En burger fra McDonalds. Fordi alle kan lide det, om de vil indrømme det eller ej! Haha…

[fbcomments num="5" width="100%" count="off" countmsg="kommentarer" url="http://read.tidal.com/article/tidal-rising-jeppe-loftager"]