TIDAL Rising: Moody

TIDAL Rising: Moody

Med TIDAL Rising er vi altid på jagt efter ny, god musik. Her sætter vi fokus på tidens bedste nye kunstnere og bands, som vi synes fortjener ekstra opmærksomhed. En af dem vi ser frem til at høre mere fra i 2017 er den danske popsanger Moody, der er aktuel med singlen ‘Karma’.

* * *

Hvem er Moody? Kan du præsentere dig selv?

Mit navn er Josefine Moody, og jeg er 22 år. Jeg er født og opvokset i Tisvildeleje, men bor lige pt på Amager. Og så laver jeg musik!

Hvornår og hvordan begyndte du at lave musik?

Min musikalske rejse begyndte i starten af 2016, hvor jeg havde fået downloadet et program der hedder Ableton ned på min computer, og fandt ud af at jeg selv kunne producere musik. Efter jeg havde lært the basics og begyndte at udforske min egen lyd, besluttede jeg mig så for at udgive min EP ‘Golden Souls’ i november samme år, for at familie og venner kunne høre hvad det
var jeg gik og brugte så meget af min tid på hjemme i mine forældres kælder.

Hvad handler Karma om?

Da jeg skrev ’Karma’ fandt jeg utroligt meget inspiration fra mit eget liv i en lille dansk provinsby, hvor man nemt kan gro fast i forliste kæresteforhold, druk og dårlige vaner. Og man ikke tør tro på sine drømme og forfølge dem ét hundrede procent. Den handler om, at man skal tage sit eget liv seriøst, for ellers kan det ende med at
karma rammer én i sidste ende.

Hvem er dine musikalske helte og inspirationer og hvordan har de
inspireret dig?

Jeg synes at der er så mange dygtige kunstnere, store som små, der inspirerer mig hver dag. Jeg lytter til en masse forskellige ting og forskellige genrer, og det hjælper mig en del, da jeg gerne vil lave musik der er tilgængelig og forståelig for alle. Den person der nok har inspireret mig mest som performer er klart Michael Jackson! Han kunne bare det hele mand, det er så vildt. Og hver gang jeg tænker på hvor hårdt han må have arbejdet for at komme til tops, giver det mig mega meget motivation til selv at
kæmpe!

Nævn et album, en kunstner, et band eller en koncert, der har betydet noget særligt for dit udtryk?

Da jeg for første gang var på Roskilde festival for nogle år siden, så jeg Die Antwoord spille på Orange, og det var fucking vildt! Altså, de er jo en hel kategori for sig selv, og det fik mig bare lyst til at skabe noget unikt, og bare gå all in på det. De var så ekstreme med deres udtryk og sceneshow, at uanset om kan lide deres musik eller ej, så var det bare en fucking oplevelse. Den koncert tænker jeg tit over, når jeg selv står på scenen og det har helt klart betydet noget særligt for mig, fordi jeg tør at være 110% mig selv på scenen og bare slå mig løs.

Hvordan ville du forklare din musik til dine bedsteforældre?

Haha, fedt spørgsmål! Jeg ville starte med at forklare, at min musik er en blanding af soulinspireret-pop og elektronisk R&B. Meget energisk og upbeat. Og når de så ikke forstår et kvæk af hvad det betyder, så ville jeg købe dem et par ørepropper og hive dem med til én af mine koncerter! Så er jeg sikker på at de ville forstå min musik.

Hvad er det bedste eller værste råd du nogensinde har fået?

Det bedste råd jeg nogensinde har fået er at jeg uanset hvad altid skal følge mit hjerte og være mig selv. Mega kliché, men det har fandme hjulpet mig meget! Og det værste råd jeg har fået, har været at man altid skal komme smør under sin leverpostej! NEJ – det er simpelthen for ulækkert. Dårligt, dårligt råd.

Hvilket nyt dansk navn ser du selv frem til at høre mere fra i 2017?

Jeg glæder mig helt vildt til at høre mere fra Ea Kaya! Hun har en helt vild stemme, og en super fed vibe over sig. Det bliver fedt at følge hende fremover.

Hvordan ser den nærmeste fremtid ud for dig?

Jeg skal lave en masse musik!! Og så skal jeg helt klart også ud at spille en masse koncerter! Det krydser jeg i hvert fald fingrer for. Jeg elsker at komme ud at spille min musik for folk, der får man altså den mest umiddelbare reaktion. Hvis folk elsker det, så kan man se det med det samme. Og på samme måde, hvis de ikke kan. Det glæder jeg mig til!

Når du om et år ser tilbage på 2017, hvad håber du så, højdepunktet vil være?

Jeg er sikker på at højdepunktet for mig kommer til at være, at jeg vandt KarriereKanonen sammen med SHERPA og Rest In Beats!
Der var kæmpe stort!

Og her til sidst, hvis din musik var en madret – hvilken og hvorfor?

Min musik vil forhåbentlig være en rigtig god veggie curry. Noget for enhver smag!

LYT TIL KARMA HER

[fbcomments num="5" width="100%" count="off" countmsg="kommentarer" url="http://read.tidal.com/article/tidal-rising-moody"]